Vegetarisch koolhydraat-arm afvallen? - klaarmetkoolhydraten.nl
Klaar met koolhydraten.nl- Gezonder en bewuster afvallen zónder koolhydraten!
Afvallen 12 augustus 2019
mm
Dianne Geen reacties

Wil jij ook elke dag lekker en gevarieerd eten, zonder je druk te hoeven maken over je dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen?

Klik dan hier!

Vegetarisch koolhydraat-arm afvallen valt in de praktijk nogal eens tegen. Is dat echt zo? Probeer het gratis weekmenu, en overtuig jezelf!

Bij koolhydraat-arm afvallen denken de meeste mensen meteen aan lekker veel groente in combinatie met een knappe portie vlees of vis. Is het dan überhaupt mogelijk om vegetarisch koolhydraat-arm af te vallen? Verander je dan niet langzaam in een konijn als je alleen nog maar groente mag eten? Nee, het is zeker mogelijk om koolhydraat-arm af te vallen op een vegetarische manier zonder alleen maar groente te eten. Probeer het gratis weekmenu.

Het lijkt wel een beetje of er een taboe rust op vegetarisch koolhydraat-arm afvallen. Surfend over het Internet vind je er eigenlijk vrij weinig over. Zijn dan alle vegetariërs al slank, en zijn ze helemaal geen gezondere leefstijl nodig? Natuurlijk niet! Daarnaast zullen er ook genoeg mensen zijn die eens wat willen minderen in hun vleesconsumptie, maar nog niet een goede oplossing hebben gevonden om dit op een koolhydraat-arme manier toe te passen.

Koolhydraat-arm leven wordt ook vaak toegepast door diabetes-patiënten omdat je er een veel rustigere suikerspiegel van krijgt. Ik weet zeker dat er heus wel vegetarische diabeten of diabetische vegetariërs zijn, dus is het hoog tijd voor een serieus Vegetarisch koolhydraat-arm dieet.

Afvallen met Nederland.

Jeroen van Egmond is de oprichter van Afvallen met Nederland, en samen met zijn team is hij al sinds 2013 actief op het gebied van koolhydraat-arm afvallen. Doordat hij jarenlang zeer succesvol op hoog niveau heeft gesport (Taekwondo), heeft hij veel kennis opgedaan over gezonde voeding.

Zoals bij de meeste vechtsporten word je bij Taekwondo ook ingedeeld in gewichtsklassen. Dit was het grootste struikelblok voor Jeroen, omdat hij van kinds af aan al te kampen had met overgewicht. Wanneer je dan als dikkertje ingedeeld wordt bij gigantische gespierde beulen sta je natuurlijk al met 1-0 achter. Via zijn sport kwam hij erachter dat je door koolhydraten te mijden wel vrij snel vet verbrand, en daardoor zonder verlies van spiermassa in een klasse kunt komen met gelijkwaardige tegenstanders.

Of je nu op zoek bent naar een koolhydraat-arm kookboek, of intensieve begeleiding tijdens het afvallen, Afvallen met Nederland biedt voor iedereen een passende oplossing.

Gezonde voeding.

Tegenwoordig sport Jeroen niet meer op internationaal niveau, maar is hij er nog steeds wel nauw bij betrokken. Als begeleider en coach van een taekwondo-jeugdteam geeft hij de jeugd veel advies over hun voeding voor, tijdens, en na de wedstrijden. Succes valt of staat met gezonde voeding!

Al deze opgedane ervaring neemt hij met passie mee in zijn boeken en programma’s onder de naam Afvallen met Nederland. Samen met zijn team staat hij dagelijks klaar om meer dan 150.000 actieve leden te voorzien van nieuwe recepten, adviezen over gezonde voeding, en inzichten te geven in makkelijke lichamelijke oefeningen voor thuis.

Door niet alleen maar de koolhydraten te schrappen maar ook altijd te kijken naar wat het lichaam echt nodig is creëer je goede gezonde koolhydraat-arme recepten. Dit is de kracht van Afvallen met Nederland, en hierdoor blijft het enorme klantenbestand ook maar groeien.

Vegetarisch koolhydraat-arm afvallen/ klaarmetkoolhydraten.nl

Vegetarisch.

Variatie is de sleutel tot succes bij alle afslank-methodes. Koolhydraat-arm eten wordt door veel mensen gezien als een leefstijl, dus is het dan zeker belangrijk om veel te variëren. Voor de carnivoren onder ons is dit ook geen enkel probleem, vlees bevat niet of nauwelijks koolhydraten dus variatie genoeg!

Vegetariërs daarentegen zijn om er een koolhydraat-arme leefstijl op na te houden vaak toegewezen op hun eigen fantasie en creativiteit. Schrijvers van koolhydraat-arme kookboeken en dieetprogramma’s vinden het vaak lastig om zich te gaan verdiepen in vegetarische recepten. En waarom zouden ze ook? De carnivoren zijn nog steeds ruim in de meerderheid in ons land, en vormen daardoor ook de grootste doelgroep voor je product.

Gelukkig voelen veel vegetariërs zich wel gehoord bij AMN, de database met vegetarische recepten, weekmenu’s, en zelfs complete dieetprogramma’s groeit nog wekelijks. De groep met leden die hier gebruik van maken is dan het laatste jaar ook aanzienlijk gegroeid. Om je een beetje een idee te geven heeft AMN een gratis vegetarisch weekmenu samengesteld.

Gratis vegetarisch weekmenu. klaarmetkoolhydraten.nl

Bewuster leven.Ook Geraldine kiest ervoor om minder vlees te gaan eten. klaarmetkoolhydraten.nl

 

Steeds meer vleeseters onder ons besluiten om eens wat vaker een vlees-loze dag in te lassen. Vlees is natuurlijk niet goedkoop, maar dat is voor de meesten niet de hoofdreden om dit eens wat vaker te doen.

Onze vleesproductie heeft namelijk een enorme uitstoot én er is veel grondoppervlak voor nodig. Alle dieren bestemd voor vleesconsumptie moeten namelijk zelf ook gevoerd worden. Deze dieren eten veel eiwitrijk veevoer, zoals bijvoorbeeld soja.

Nederland importeert veel soja en ander veevoer uit andere landen. Hierdoor is ons landgebruik in het buitenland enorm. Zelfs ruim twee maal de oppervlakte van ons eigen land.

Vooral in Zuid-Amerika wordt soja geteeld op grootschalige plantages, waardoor veel oerwoud wordt gekapt en waarvoor regelmatig kleinschalige boeren van hun land worden verdreven. Slecht voor het milieu dus. En voor de boeren en hun lokale voedselproductie.

Geraldine Kemper gaf onlangs op haar Instagram-pagina ook aan minder vlees te willen gaan eten. Zij is zich er ook bewust van geworden dat de mate waarin wij vlees consumeren de spuigaten uitloopt. De vleesconsumptie is niet alleen een zware belasting voor het milieu, maar ook voor onze eigen gezondheid zo stelt het voedingscentrum.

 

1 dag per week vegetarisch.

Gemiddeld eten we 39 kilo vlees per persoon per jaar. Dat is ruim 750 gram per week, waar 500 gram per week veel beter voor onze gezondheid zou zijn. Volgens het voedingscentrum draagt overmatige vleesconsumptie bij aan hart-en vaatziekten.

Hierdoor laten steeds meer mensen zich inspireren om 1 of meerdere dagen per week te kiezen voor een vegetarisch menu. Wanneer je een koolhydraat-arme leefstijl volgt is dit in het begin natuurlijk een beetje zoeken en aftasten. Bij gebrek aan inspiratie kun je natuurlijk altijd even een kijkje nemen op de site van Afvallen met Nederland, of je gaat zelf eens aan de slag met Google.

Door vlees te vervangen in je favoriete gerechten door vleesvervangers zoals Tofu (1% koolhydraten*) of Tempeh (5,6 % koolhydraten*) kun je vrij eenvoudig voor jezelf een vegetarische dag inlassen. Natuurlijk zijn dit beide producten die gemaakt zijn uit soja, dus de sojateelt zul je hier niet mee ontlasten. Wel is het beter voor je gezondheid en het milieu.

*Bron: NEVO.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *