Beginnen met Koolhydraat-arm afvallen. - klaarmetkoolhydraten.nl
Klaar met koolhydraten.nl- Gezonder en bewuster afvallen zónder koolhydraten!
Afvallen 27 juni 2019
mm
Dianne Geen reacties

Wil jij ook elke dag lekker en gevarieerd eten, zonder je druk te hoeven maken over je dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen?

Klik dan hier!

Het aantal mensen dat besluit te willen beginnen met koolhydraat-arm afvallen neemt dagelijks toe. Dat is ook niet zo gek, want iedereen kent intussen wel iemand in zijn of haar omgeving die met groot succes deze leefstijl volgt. Ik spreek hier liever over een leefstijl dan over een dieet, omdat je koolhydraat-arm eten met gemak je hele leven kunt volhouden. Daarom zegt men vaak: Afvallen zonder dieet!

Je wilt beginnen met koolhydraat-arm afvallen, maar weet niet goed hoe je begint. Dat is heel herkenbaar omdat vele duizenden mensen ook ooit op dit punt zaten. Het is heel moedig en begrijpelijk dat je hebt besloten om te beginnen met koolhydraat-arm afvallen.

Het aantal mensen dat besluit te willen beginnen met koolhydraat-arm afvallen neemt dagelijks toe. Dat is ook niet zo gek, want iedereen kent intussen wel iemand in zijn of haar omgeving die met groot succes deze leefstijl volgt. Ik spreek hier liever over een leefstijl dan over een dieet, omdat je koolhydraat-arm eten met gemak je hele leven kunt volhouden. Daarom zegt men vaak: Afvallen zonder dieet! Afvallen zonder dieet

Dit zijn natuurlijk allemaal fijne bemoedigende woorden, maar daar heb jij nu nog niet zoveel aan omdat je nog steeds niet weet hoe je moet beginnen met koolhydraat-arm afvallen. Gefeliciteerd! Je bent al 1 stap dichter bij een stabiel en gezond gewicht, eenvoudigweg doordat je de beslissing hebt genomen om te willen beginnen met koolhydraat-arm afvallen.

In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door het oerwoud wat koolhydraat-arm afvallen heet, en hopen dat jij na het lezen van dit artikel precies weet hoe je dit gaat aanpakken.

Begrijpelijke keuze.

Waarom is koolhydraat-arm afvallen toch zo’n een begrijpelijke keuze? De meeste mensen die dit besluit nemen worstelen al jaren met hun gewicht en alle bijkomende ongemakken. Crash-diëten, jojo-effect, hongergevoel, vermoeidheid, onrustige suikerspiegel, onmogelijke diëten, het zal je allemaal wel bekend voorkomen.

Doordat koolhydraat-arm afvallen steeds populairder wordt, zie je ook steeds meer mensen in je omgeving die dit succesvol toepassen. De enorme populariteit van deze vorm van afvallen komt voort uit het feit dat het zo makkelijk vol te houden is.

Om te zorgen dat jij dit straks ook succesvol gaat toepassen is het belangrijk dat je alle informatie in dit artikel goed leest. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die na een korte tijd de handdoek al in de ring gooiden, omdat ze geen idee hadden hoe je dit succesvol aanpakt.

Doelstelling.

Voordat je begint met een plan-van-aanpak te maken is het eerst belangrijk om voor jezelf vast te stellen wat je doel is. Ook is het enorm belangrijk om van jezelf te weten hoe je er lichamelijk voor staat. Door onze BMI-Calculator te gebruiken weet je in ieder geval zeker hoe je er lichamelijk voor staat.

 

Wil je een paar kilo afvallen of gewoon op gewicht blijven? Dan volstaat een koolhydraat-beperkte leefstijl prima. Wil je veel tot heel veel gewicht verliezen? Dan is het toch raadzaam om koolhydraat-arm te gaan afvallen.

Koolhydraat-arm of beperkt afvallen kennen we in meerdere vormen, in het artikel het verschil tussen Koolhydraat-arm en Keto lichten we verschillende vormen toe.

Kennis opdoen.

Het allerbelangrijkste aspect van koolhydraat-arm afvallen is dat je weet waar je mee bezig bent. Je gaat tenslotte ook niet een potje schaken als je de spelregels helemaal niet kent. Laten we eerst eens in het kort gaan kijken wat koolhydraten zijn, en in welke voedingsmiddelen we ze zoal tegen komen.

Koolhydraten zijn in onze westerse maatschappij van tegenwoordig de voornaamste energiebron geworden van het menselijk lichaam. In de meeste voedingsmiddelen en producten zitten koolhydraten, maar voordat we ons gingen bezighouden met landbouw en veeteelt was het niet onze voornaamste energiebron.

Met de komst van de landbouw gingen onze voorouders aardappels en graan verbouwen, en dit zijn nu net gewassen waar veel koolhydraten in zitten. Daarvoor leefden mensen meer van groenten en fruit die ze vonden in de natuur, en van vlees en vis wat met de jacht werd buitgemaakt.

Onderzoekers denken mede hierdoor dat het menselijk lichaam helemaal niet gebouwd is op de consumptie van koolhydraten in de hoge mate waarin we dat tegenwoordig doen.

Alle koolhydraten die het lichaam binnenkomen en niet worden omgezet in energie, verdwijnen in onze vetreserves met overgewicht als gevolg.

Welke producten bevatten veel koolhydraten?

Bekijk hier de Lijst met koolhydraat-rijke producten om een idee te krijgen waar deze verhipte koolhydraten toch allemaal in verstopt zitten. Nu je een beetje een idee hebt welke producten je absoluut moet vermijden kunnen we eens verder gaan kijken hoe jij succesvol koolhydraat-arm kunt gaan afvallen.

Steuntje in de rug.

Afvallen kan soms als een eenzame strijd voelen, zeker op de momenten als het allemaal een beetje tegen zit. Het mooie van een Koolhydraat-arme leefstijl is dat je dit gewoon met het hele gezin kunt doen, ook al hoeven andere gezinsleden niet af te vallen. Wanneer je deze leefstijl met z’n allen oppakt zul je merken dat je elkaar kunt motiveren en aanmoedigen, ook zul je dan minder snel in de verleiding komen om er van af te wijken.

Eenzame vrouw

Mocht je nu niemand in je omgeving hebben om mee te doen aan deze gezonde leefstijl kun je je altijd nog wenden tot andere lotgenoten op Social Media.

Op Facebook vind je bijvoorbeeld verschillende besloten groepen waar je lid van kunt worden om elkaar te steunen en bijvoorbeeld lekkere recepten kunt uitwisselen. Er zijn zelfs een aantal groepen met meer dan 100.000 leden, die je allemaal kunnen helpen bij eventuele vragen.

Ook op Instagram en Pinterest kun je heel veel mensen en diensten vinden die het leuk vinden om je te voorzien van informatie en koolhydraat-arme recepten.

Plan van aanpak.

 

Okay, we zijn alweer een stapje dichter bij succesvol koolhydraat-arm afvallen. We weten nu waarom je koolhydraat-arm wilt afvallen, en als het goed is weten we nu ook wat je doelstelling is. Met de lijst van koolhydraat-rijke producten op zak weten we ook al een beetje waar je mee uit moet kijken.50 recepten in 30 minuten. klaarmetkoolhydraten.nl

Ik hoor je nu bijna denken; Dat is allemaal ontzettend leuk, maar ik heb nog steeds geen idee waar ik moet beginnen. 🙂

  • Stap 1. Overtuig jezelf van het feit dat je succesvol koolhydraat-arm wilt afvallen, en begin daarom met het opruimen van je kasten. Ruim alle koolhydraat-rijke producten op, geef ze desnoods aan familie of vrienden die niet koolhydraat-arm willen afvallen. Weg gooien is zonde!
  • Stap 2. Bepaal voor jezelf op welke manier je koolhydraat-arm of beperkt wilt gaan afvallen. Je weet wat je doelstelling is, nu nog een bijpassende leefstijl vinden.
  • Stap 3. Bedenk of je zelf jouw menu gaat samenstellen door recepten op te snorren op het Internet, of dat je liever een goed kookboek tot je beschikking hebt om inspiratie op te doen.
  • Stap 4. Installeer een voedingswaarden-app op je telefoon zodat je zelf je waarden per dag kunt berekenen, hiervoor kun je bijv. Fitatu of Fatsecret gebruiken.
  • Stap 5. Begin met vet verbranden!

Begeleiding.

Bovenstaand stappenplan is misschien wel een beetje kort door de bocht. Toch zijn er heel veel mensen die het op deze manier aanpakken. Wanneer jij de discipline op kunt brengen om zelf je voedingswaarden te berekenen en jezelf te voorzien van goede recepten gaat dit zeker werken.

Weet wel dat van deze groep mensen ook een groot aantal weer vroegtijdig afhaakt. Vaak doordat ze inspiratieloos raken of de dagelijkse voedingswaarden niet op orde krijgen.

Mocht je bovenstaand stappenplan nog niet helemaal zien zitten, is het waarschijnlijk een beter idee om te beginnen met succesvol koolhydraat-arm afvallen onder begeleiding. Dit kun je  doen door jezelf aan te melden bij een diëtist(e) die gespecialiseerd is in koolhydraat-arm afvallen.

Succesvol koolhydraat-arm afvallen/ klaar met koolhydraten
Begeleiding bij succesvol koolhydraat-arm afvallen.

Een andere veel gekozen mogelijkheid is om een koolhydraat-arm programma te gaan volgen. Door zo’n programma te volgen zit je altijd goed met de voorgeschreven voedingswaarden.

Bovendien leer je tijdens een programma wat koolhydraat-arm afvallen precies inhoudt. Na afloop van het programma ben je al lekker veel afgevallen, en weet je precies wat je wel en niet lekker vindt. Je kunt een programma zo vaak je maar wilt herhalen, of je gebruikt het na afloop als naslagwerk of kookboek.

De schrijvers van de verschillende programma’s staan je ook altijd bij met raad en daad. Heb je een vraag? Stel deze gerust aan ze, en ze zullen je zo spoedig mogelijk voorzien van een passend antwoord. Schaam je hier zeker niet voor, bedenk je dat domme vragen niet bestaan.

Koolhydraat-arme programma’s.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van verschillende koolhydraat-arme programma’s.

Wij van klaarmetkoolhydraten.nl wensen je heel veel succes met koolhydraat-arm afvallen, en wij staan altijd ter beschikking voor vragen!

Gezond hart/ klaar met koolhydraten.nl

 

Lekker eten én afvallen? Timo en Heiko weten precies hoe dat moet!

Ja! Dat wil ik ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *